KORAKI DO UČINKOVITE TELEFONSKE PRODAJE

Katerih 7 točk prodajnega pogovora postavi vaš brand v srce vaših strank?

Kako sem 15 let živela v »zaporu«, dobila nekaj močnih lekcij in postala svobodna. Spoznanje, da v telefonski prodaji ni močnejšega orodja, kot je prodajalec sam, mi je odprlo oči. V trenutku sem začela spreminjati odnos do prodaje, telefonske prodaje, kontaktnega in klicnega centra. Najprej sem se morala »zbezati« iz cone udobja ter se soočiti z novim in neznanim, nato sem v to potegnila še člane svojih ekip, kot vodja in svetovalec kontaktnih centrov v regiji. Izkušnje, spoznanja in učinkovita orodja. To so ključne sestavine #rdečke.

RDEČKA ČAKA NATE

Rdečka odgovarja na mnoga vprašanja, kot so:

– kako izboljšati kvaliteto pogovorov med svetovalcem in stranko,

– kako hitro in kvaliteto prodati izdelek ali storitev,

– kako ukrepati ko smo stranki dali obljubo pa je nismo izpolnili,

– kako se pripraviti na prvin stranki NW

– kako začeti pogovor s stranko

– katere prodajne besede uporabiti v pogovoru

– kaj moramo nujno povedati stranki ob zaključku pogovora

– kako prepričati stranko, da kupi več

V knjigi najdete veliko vaj, nasvetov, nalog in primerov iz prakse kontaktnih in klicnih centov. Sedem enostavnih korakov vpeljanih v dialoge in dnevno delovno rutino ugodno vpliva na vaše prodajne rezultate.

ODZIVI

Res je kar pravijo. In sicer, kar si človek močno želi, se tudi uresniči. Vendar pa je temu potrebno dodati, da želja potrebuje še veliko truda, veliko dela, poguma in vztrajnosti. Knjiga mi je všeč, ker je jedrnata in konkretna, stilno dovršena. Moj poklon ter velik hvala, Petra.

Martina Knez Tomažič
Zavarovalni zastopnik

Odlična knjiga, ki s prstom pokaže na skrito in še zaklenjeno vrednost, ki leži v kontaktnih centrih, ki pa je pripravljena na ekspanzijo. Petra deli svoje izkušnje v čisti in enostavni obliki, ter jih podkrepi s primeri. Petra postavi ljudi na prvo mesto, saj prav ljudje nosijo ključ za odklepanje skrite vrednosti blagovne znamke. Gre za nov in svež pristop ustvarjanja dodane vrednosti. Preprosta, briljantna, absolutno jo je treba prebrati!

Goran Pregelj
investor in SMEs globally

Knjiga, ki jo držite v rokah, je čista fantazija - strastna, drugačna, inovativna in srčna. Taka kot njena avtorica, v njej zrcalijo vse Petrine lastnosti. Ponuja drugačen pogled na 'industrijo' kontaktnih centrov. Opozarja nas na specifiko in vse pasti tega posla, hkrati pa poudari prednosti in navduši zainteresirane strani - z optimizmom in svežimi prijemi, tako vodstvene kadre kot same izvajalce v kontaktnih centrih. Na prvo mesto postavi zaposlene, s predpostavko da so oni ključ do vsesplošnega zadovoljstva končnih strank. Kupec je seveda kralj, za dosego tega pa mora biti tudi kraljestvo že sam kontaktni center. Kot že rečeno - knjiga je srčna, optimistična in sveža, taka kot avtorica. Priporočam v branje.

Samo Bahor
Komercialist Termoplasti

Ko sem vzel v roke rdečko, sem bil skeptičen. Ko sem jo najprej prelistal, sem si rekel - ups, zanimivo. Po nekaj prebranih straneh, sem na osnovi lastnega poznavanja prodaje rekel, opa, avtorica ve, kaj piše. Pove veliko o osnovah telefonske komunikacije in prodaje. Iz prakse za prakso in to mi je všeč. S tem razlogom sem nabavil še dve rdečki in jih podaril puncam v našem klicnem centru, da jih preberejo in se za tem pogovorimo. Njihov feedback je bil odličen. Dvignila se jim je morala, motivacija in še bolj so razumele, da se je potrebno z ljudmi pogovarjati… Zares priporočam vsem, ki razmišljate da boste, ali že veliko uporabljate telefon pri svojem delu. Obvezno branje in opravite domače naloge. Hvaležni boste…

Silvester Kmetič
Generalni direktor KHD Group Slovenija
Dr. Peter Baloh
Uveljavljen svetovalec - Certificiran PROSCI, Gallup Advanced Strengths Coach, Gallup High Performance Manager, e2grow Organizational Culture Transformation Champion

Petrino Rdečko sem prebrala v trenutku in na podoben način kot berem kriminalke. Ves čas me je zanimalo, kaj sledi. Prepričale so me Petrine osebne zgodbe, primeri dobre prakse ter predvsem praktične vaje, na katere sem naletela med branjem. Rdečko dojemam kot obvezno branje za vse marketerje oziroma prodajalce. Še posebej všeč mi je bila sistematična struktura vsebine in atraktivna grafika, ki odlično sovpada z vsebino. S pomočjo Rdečke sem dobila natančen vpogled v večplastnost telefonske komunikacije, ki je lahko ključ do uspešne prodaje. Kljub temu, da se sama kot podjetnica premalo poslužujem komunikacije preko telefona, me je knjiga navdušila do te mere, da sem tovrstno komunikacijo precej uspešno okrepila. Kako se to pozna pri poslu? Predvsem opažam, da lahko celo preko telefona kvalitetno in uspešno izpeljem prodajni pogovor. Hvala Petri za čudovit prispevek k povečanju prodaje v našem podjetju. Komaj čakam na nadaljevanko!

Maja Novak novo
direktorica We4You, Zavod za zaposlovanje. Ekspert za vsebinski in video marketing.

Rdečka je bila vedno zahteven vodja, ki je dokazovala, da se da iz vsakega kandidata iztisniti največ. S časom se je pokazalo tudi, da je vse imelo svoj smisel. Težak govor, zahtevni plani, naporen brifing.. vse je vodilo k temu, da si izplaval, če si le hotel. Petra, hvala. Vsem bi priporočal, da vztrajajo. "To ni zame", "jaz tega ne bi mogel", "se ne da" in podobne fraze so podcenjevanje. Predvsem podcenjevanje svojih zmogljivosti in čudovitega poklica. Konec koncev moraš zaupati sebi, da si zmožen predstaviti benefite česarkoli vsak dan vsakemu na vsakem koraku.

Simon Urbanč
Key account manager v medijskem podjetju

Pozdravljam vsa prizadevanja in ideje Rdečke. V času, ko se vsi vrti okrog umetne inteligence in robotizacije, je zelo pogumno postaviti srčen in pristen človeški dialog v središče poslovnega odnosa. Ker sem tudi sama prišla do podobnih spoznanj, kot jih v knjigi opisuje Petra, sem Rdečko takoj vzela za svojo

Mojca Furlan Rejc
Digital Marketing Strategist

Petro in #rdečko priporočam vsem prodajalcem pa tudi drugim, ki bi radi izboljšali veščine komunikacije v poslovne in zasebnem življenju. Priporočam jo tudi tistim, ki servisirajo stranke in tistim, ki se s prodajo ukvarjajo v živo ali pisno. Konkretne izkušnje in tenkočutnost mentorja lahko pomaga bolj, kot si lahko zamislimo. Moja samozavest v prodaji je je v enem letu in pol sodelovanja s Petro neizmerno narasla in to stranke tudi čutijo. Zdaj vodim jaz njih skozi pogovor in ne one mene.

Silva Požlep
Magistra nenamagnetena trajnostnega razvoja, grafična oblikovalka in inženirka multimedije